Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Sparta

Sparta fietsen

Sparta elektrische fietsen en transportfietsen 

Sparta fiets kopen? De Apeldoornse rijwielfabrikant Sparta verkoopt zowel e-bikes als stadsfietsen. Waar ze in het verleden vooral bekend waren om de “Spartamet”, is het merk nu vooral bekend om hun eigen Sparta e-bike systemen. Zowel Sparta ION als Sparta Emotion zijn door Sparta ontwikkeld. In onze webshop kunt u online de e-bikes met o.a. deze systemen bestellen.

Niet alle fietsen van dit merk zijn in onze webshop opgenomen, maar alle actuele modellen zijn meestal wel via de winkel leverbaar. Vraag in de winkel naar de beschikbaarheid van de door u gewenste fiets.  

Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. Volgende
Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. Volgende

Sparta elektrische fietsen 

This is Sparta

Sparta bestaat al 100 jaar! Het fietsenmerk is in 1917 opgericht in Apeldoorn. In het verleden was Sparta vooral bekend door zijn bak- & bromfietsen, maar tegenwoordig is de specialiteit vooral elektrische fietsen (ook wel e-bikes of e bikes genoemd). Sparta is in de jaren 90 begonnen met Pharos e-bikes met een Yamaha-motor. Dit resulteerde in de eerste Sparta elektrische fiets. Uiteindelijk stapte het merk na een aantal jaar over naar een eigen systeem: Sparta ION ®. Dit wordt door veel consumenten nog steeds ervaren als de meest natuurlijke en soepele ondersteuning voor elektrische fietsen. Sparta ION werkt op basis van een trapkrachtsensor. Deze slimme sensor registreert hoeveel kracht de berijder zet op de pedalen. Het geregistreerde signaal wordt doorgegeven aan de ION computer en op basis daarvan wordt de motor aangestuurd tot het geven van meer of minder energie. Mede dankzij dit vernieuwende systeem werd Sparta in 2004 de Europese marktleider in fietsen met elektrische trapondersteuning.

Sparta e bike namen

In de afgelopen jaren is Sparta voor hun elektrische fietsen ook gaan samenwerken met Bosch en Shimano STEPS. Door de namen van de Sparta e-bikes kunt u gemakkelijk zien welk systeem er gebruikt wordt, hoeveel versnellingen de fiets heeft en op welke plek de motor zit. 

  • De eerste letter staat voor de plek van de motor: F voor front, M voor midden en R voor rear.
  • Het aantal versnellingen staat aangegeven in het midden van de model-naam. De Sparta M8i heeft bijvoorbeeld 8 versnellingen.
  • Vervolgens volgt het type systeem. E staat voor Emotion, I voor ION, B voor Bosch en S voor Shimano STEPS.

De Sparta F7e heeft bijvoorbeeld een voorwielmotor, 7 versnellingen en een Emotion systeem en de Sparta M7s een middenmotor, 7 versnellingen en een Shimano STEPS systeem.

Meest populaire Sparta fiets

De meest verkochte Sparta transportfiets is de Sparta Pick Up RN3. Deze fiets is met zijn 3 Shimano versnellingen en voor- en achterdrager perfect voor scholieren. De Pick Up classic is, net als de meeste Sparta modellen, te koop in als dames fiets en als een heren fiets.

Zoekt u een elektische fiets van Sparta? Dan is er een groot assortiment. Sparta elektrische fietsen met een voorwielmotor en het Emotion-systeem zijn de goedkope optie. U kunt dan de Sparta F8e kopen. Liever een Sparta e bike kopen die u een duwtje in de rug geeft? Dan is de Sparta R5e LTD perfect voor u. Elektrische Sparta fietsen met een ion accu zijn mateloos populair vanwege de soepele ondersteuning. De Sparta M8i LTD is dan ook een perfecte fiets voor zowel dames als heren. De meest nieuwe elektrische fiets van Sparta is de Sparta M7b Active. Dit is een e-bike met een Bosch motor.

Via de diverse Bike Totaal winkels kunt u ook de Sparta Amazone 4 life (Sparta moederfiets of mamafiets), Sparta Country Tour, Sparta Mojo en de Sparta Lola Jo kopen. Al deze lifestyle fietsen zijn ook als elektrische variant te krijgen (Sparta Amazone 4 life electric of de Sparta Pick Up electric bijvoorbeeld).

Twijfelt u over de juiste Sparta fiets? Ga dan langs bij de Bike Totaal vakman bij u in de buurt. Zij helpen u graag.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen